top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNico

Gehaktschotel met Savooiekool









Benodigdheden

1 savooikool (ook wel groene kool genoemd) ± 7 50 g- aardappelen 800 gr gehakt 2 ui en e 1 knoflook t eentje ketchap manis beetje sambal peper zout boter geraspte kaas paneer meel of broodkruimels melk


Verder nodig Ovenschotel, koekenpan, 2 pannen. Verwarm de oven op 180°C


Hoe maak je het?

Schil de aardappels (Kruimig aardappels) en kook ze voor 18 minuten Snipper de ui en de knoflook. Verwarm de oven op 180°C Doe een scheut olijfolie in de koekenpan op een matig vuur. Als de olie op temperatuur is fruit je de uien en de knoflook en een beetje sambal. Als de ui gekarameliseerd is voeg je het gehakt toe. Maak met een vork het gehakt rul en voeg zout & peper toe. Bak het gehakt 15 minuten. Na 12 minuten voeg je een goede scheut ketchup man is toen In de tussentijd snijden was Je de kool en zet je een Pan met kokend water op (beetje zout toevoegen). Kook de kool voor ongeveer 5 minuten. Laat het daarna in een vergiet uitlekken. Vet een ovenschaal in (ik doe dat meestal door een scheutje olie met een keukenrol doekje in de schaal uit te wrijven). Als de aardappels klaar zijn Pureer je ze. Hoe je dat doet? Kijk naar het filmpje.



Vervolgens doe je eerst het gehakt in de schaal en daarop doe Je de puree en maak Je het vlak C dat doe je met een natte lepel). Vervolgens voeg je de uitgelekte Savoye kool toe. Strooi de broodkruimels en de geraspte kaas erover en stop de schotel voor 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page