top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNico

Gegrilde tonijn niçoise salade

Een zomers recept van Jamie Oliver. Erg lekker. Goede tonijn is niet goedkoop













Nodig:


voor de sla:

350 gr verse sperzieboontjes

1/2 stokbrood

12 zwarte olijven

3 rijpe, als het kan gekleurde tomaten

1 romaine sla

20 gram feta kaas

1 citroen


Voor de tonijn en dressings


1 plant met verse basilicum

6 anchovis filter

1 citroen

4 el extra vergine olijfolie

2 x 200g tuna steaks (2.5 cm dik)

1 el rode wijn azijn

1 overvolle el grove mosterd

1 tl honing.


Bereiden


Zorg dat je alle ingeredienten klaar hebt liggen, water gekookt in je waterkoker klaar, een grilpan hebt die de tonijn op hoge temperatuur kan grillen en een blender.


Haal de puntjes van de sperziebonen, Stop ze in de pan met een beetje zout giet het heet water uit de waterkoker er over. Leg een deksel op de pan en laat staan. Snijdt de stokbrood in grote brokken en leg ze in de hete grilpan zodat ze lekker kleuren. Haal van de basilicumplant 10 jonge babyblaadjes af. Daarna doe je de rest van de basilicumblaadjes in de blender samen met de ansjovis, sap van 1 citroen, de olijfolie en een scheut water. Vervolgens blenden.


Giet ongeveer 40% van de dressing uit de blender om een mooi bord dat pas op een grote snijplank. Zet het bord opzij. Smeer de tonijn in met ongeveer 10% van de dressing doe ook wat zout en peper op de tonijn. de rest van de dressing doe je in een kom en voeg daarbij de honing, mosterd en azijn. Mix dit alles goed door elkaar. Giet de sperziebonen af. Zorg dat er geen pitten in de zwarte olijven zitten en snijdt de tomaten in blokken.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page