top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNico

Boeuf Stroganoff

Er lekker, niet goedkoop.



Nodig


600 gr runderfilet

100 gr uien

200 gr champignons

1 el olie

40 gr boter

zout

zwarte peper, vers gemalen

1-2 el (dion) mosterd

300 gr creme fraiche

1 tl bouillonpoeder

2 tl citroensap


Bereidingstijd is ongeveer 30 minuten



Jamie doet het niet helemaal volgens het recept dat ik gebruik maar het geeft wel een idee.


Bereiding

Dep de runderfilet droog en snijd eventuele stukjes vet en velletjes weg. Snijdhet vlees vervolgens in plakken van 1 cm dik en vervolgens in 1cm brede repen.

Snijd de ui heel fijn. Snijd de champignons in stukjes.

Laat de koekenpan eerst goed heet worden zonder vet in de pan. doe dan de olijfolie in doe er tenslotte de helft van de boter bij.

Bak het vlees in kleine porties tegelijk aan en houd het daarbij voortdurend met een spatel in beweging, zodat het zo snel mogelijk rondom dicht schroeit.

Neem het vlees, telkens als er een portie klaar is uit de pan en leg ze in een zeef op een kom en laat het vlees uitlekken.Als je alle porties hebt gedaan.

Doe dan de rest van de boter in de pan en fruit daarin de uitjesen de champignons tot de uitjes glazig en de champignons zacht zijn.

Bestrooi met peper en zout, roer de mosterd erdoor en laat alles nog even fruiten. Giet er dan een scheutje water bij en roer daarmee all aanbaksels los.

Voeg de creme fraiche met een vork los in de ui champginons mengsel. laat de saus wat inkoken en breng op smaak met wat bouillonpoeder (kan ook een half bouillonblokje zijn die je verkruimeld tussen je vingers) en citroensap.

Zout de aangebraden stukjes vlees bestrooi ze ook met versgemalen peper en roer ze door de saus. Laat alles samen op een laag pitje onder voorzichtig roeren nog even doorwarmen en let erop dat de saus noet meer kookt, omdat het vlees dan taai kan worden.

Roer tenslotte het opgevangen vleesnat door de saus

Serveer de Boeif Stroganoff meteen want je kunt het niet warm houden.

Lekker met frietjes en een frisse groente.




7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page